Παράθυρο στο Σύμπαν

"Ευφυΐα είναι η ικανότητα προσαρμογής στην αλλαγή." - Stephen Hawking

24
24 ΙΑΝ 2020

Οι καλύτερες Αστροφωτογραφίες

Συλλογή των καλύτερων Αστροφωτογραφιών από όλο τον κόσμο. Εικόνες από τα διαστημικά τηλεσκόπια μέχρι τους επαγγελματίες και ερασιτέχνες αστρονόμους, όλες στο ΑστροΓκαλερί του Greekastronomy.

Final1
22 ΙΑΝ 2020

Stellarium Mobile Plus

Το Stellarium Mobile Plus αποτελεί το τέλειο εργαλείο νέας γενιάς για όσους ενδιαφέρονται για τα θαύματα του ουρανού, από τον αρχάριο έως τον πιο προχωρημένο ερασιτέχνη αστρονόμο. 

Δωρεάν για όλους!

photo1
21 IAN 2020

ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΣ - ΩΡΙΩΝ

Αναλυτική παρουσίαση των 88 Αστερισμών σε αλφαβητική σειρά και ανά μήνα. Κάθε αστερισμός περιλαμβάνει γενικές πληροφορίες και τα ουράνια σώματα που αξίζει να μελετήσετε, να παρατηρήσετε και να φωτογραφίσετε.

neutrinos
16 ΙΑΝ 2020

Σωματίδια “φάντασμα” στην Ανταρκτική

Τα νετρίνα είναι σωματίδια παρόμοια με τα ηλεκτρόνια, αλλά με ουδέτερο ηλεκτρικό φορτίο και εξαιρετικά μικρή μάζα. Η ουδετερότητα που εμφανίζεται σε ένα νετρίνο είναι τόσο ακραία ώστε μπορεί να περάσει μέσα από οποιοδήποτε υλικό σχεδόν ανέγγιχτο και ανεπηρέαστο.

Astrology concept. Constellations on night sky. Silhouettes of astrologers observing zodiac constellation.
12 IAN 2020

Τι είναι οι Αστερισμοί;

Σε πολλούς το ενδιαφέρον για την αστρονομία ξυπνά στη θέα του νυχτερινού ουρανού με τους χιλιάδες αστέρες και πλανήτες του. Ας δούμε όμως τι είναι οι Αστερισμοί και γιατί αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι στον προσανατολισμό μας όταν μελετάμε τα μυστήρια του Σύμπαντος.

photo3
11 IAN 2020

Τι είναι το Νεφέλωμα;

Μπορεί να έχετε δει μια φωτογραφία ενός νεφελώματος και να έχετε διαβάσει για αυτό, αλλά στην πραγματικότητα γνωρίζετε το τι ακριβώς είναι;

photo4
10 IAN 2020

Ποια είναι τα οφέλη της Διαστημικής Έρευνας;

Για χιλιάδες χρόνια ο άνθρωπος προσπαθεί να βρει την θέση του στο Σύμπαν, αναλογιζόμενος εάν είναι μόνος. Αν και σε παλαιότερες εποχές το ερώτημα αφορούσε τους φιλοσόφους και τα ιερατεία, εδώ και εξήντα περίπου χρόνια, η επιστήμη προσπαθεί να εντοπίσει σημάδια ύπαρξης εξωγήινων πολιτισμών.

VenusClouds
9 ΙΑΝ 2020

Αλλάζει η διάρκεια της ημέρας στην Αφροδίτη

Οι ερευνητές έχουν περάσει δεκαετίες προσπαθώντας να εντοπίσουν ακριβώς πόσο διαρκεί μια ημέρα στην Αφροδίτη. Η απάντηση αλλάζει τα δεδομένα σχετικά με ότι γνωρίζαμε για τον πλανήτη.

astrobooks_1
7 ΙΑΝ 2020

Ο αγγελιοφόρος του σύμπαντος

Διαβάστε το υπέροχο online βιβλίο του αστρονόμου Αλέξη Α. Δεληβοριά του Ιδρύματος Ευγενιδείου.

[Σημείωση: Για καλύτερη οπτική παρουσίαση συνιστάται η χρήση κομπιούτερ και browser εκτός Interner Explorer]

telescope-icon
19 ΔΕΚ 2019

Application για Android & IOS

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής του δικού μας Application για όλες τις συσκευές Android & IOS. Το “Παράθυρο στο Σύμπαν” επιτέλους …στην παλάμη σας!

main1
21 ΝΟΕ 2019

Η Ζωή στο Διάστημα

Είναι η ζωή στο διάστημα εύκολη ή δύσκολη υπόθεση; Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

saturn_rings
20 ΝΟΕ 2019

Ο Κρόνος χάνει τους δακτυλίους του

Ο Κρόνος είναι από τους πιο αναγνωρίσιμους πλανήτες του Ηλιακού μας Συστήματος. Γιατί; Διότι έχει τους μεγαλύτερους και λαμπρότερους δακτυλίους. Έχουν έκταση πάνω από 280.000 χλμ. και χωράνε μέσα τους έξι γήινους πλανήτες σε σειρά!

moondust3
16 ΝΟΕ 2019

Η σεληνιακή σκόνη είναι επικίνδυνη

Η σκόνη της Σελήνης αποτελεί σοβαρή απειλή για τις διαστημικές στολές των αστροναυτών και τα υπόλοιπα διαστημικά όργανα. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τη νέα τεχνολογία της NASA για να κρατήσει τους αστροναύτες ασφαλείς.

eshop1
31 ΟΚΤ 2019

ΑΣΤΡΟΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Μοναδικές και πρωτότυπες δημιουργίες αστρονομικών θεμάτων όπως Ημερολόγια τοίχου & τραπεζιού, Κούπες, Μαξιλάρια, Mousepads, Παζλ, Αναπτήρες, Μπλούζες, Καπελάκια, Αναπτήρες, Κορνίζες και Σούπλα.

X
0,00 €