ΠαρΑθυρο στο ΣΥμπαν

"Κάπου, κάτι απίστευτο περιμένει να γίνει γνωστό" - Carl Sagan

41
14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Οι καλύτερες Αστροφωτογραφίες

Συλλογή των καλύτερων Αστροφωτογραφιών από όλο τον κόσμο. Εικόνες από τα διαστημικά τηλεσκόπια μέχρι τους επαγγελματίες και ερασιτέχνες αστρονόμους, όλες στο ΑστροΓκαλερί του Greekastronomy.

online
26 IOYNIOY 2020

GREEKTELESCOPE: Your online Telescope

Σας καλωσορίζουμε στο πρωτοποριακό ελληνικό ρομποτικό τηλεσκόπιο, το οποίο θα ανοίξει τις πύλες του για όλους τους λάτρεις της αστρονομίας.

Έπειτα από πολλά χρόνια εργασίας και πάντα σε συνεργασία με το Greekastronomy, η νέα ελληνική δικτυακή πλατφόρμα απομακρυσμένου χειρισμού και λειτουργίας ρομποτικού τηλεσκοπίου είναι γεγονός!

Perseverance Rover
16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

PERSEVERANCE ROVER: Αποστολή στον Άρη

Το Greekastronomy θα παρακολουθεί συνεχώς την αποστολή του νέου διαστημικού Rover που πρόκειται να ταξιδέψει στον πλανήτη Άρη! Με βίντεο, φωτογραφίες, συνεντεύξεις και ζωντανές μεταδόσεις θα ζήσουμε μαζί την περιπέτεια που ονομάζεται Perseverance Rover.

1
16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Βαρυτικά κύματα και Πληθωρισμός

Στη Γενική Θεωρία της Σχετικότητας το 1915 ο Αϊνστάιν περιέγραψε τη βαρύτητα ως τη παραμόρφωση που προκαλεί η παρουσία της ύλης στην δομή του τετραδιάστατου χωροχρόνου. Οποιοδήποτε μικρό ή μεγάλο κομμάτι ύλης, είτε άτομο είναι αυτό, είτε πλανήτης, είτε άστρο, είτε γαλαξίας, μπορεί και παραμορφώνει την δομή του χωρόχρονου.

4
26 ΜΑΪΟΥ 2020

Τηλεσκόπια για Παιδιά

Είναι αλήθεια πως για να γίνει διασκεδαστική και εκπαιδευτική η αστρονομία για ένα παιδί, απαιτείται και το σωστό τηλεσκόπιο. Όμως η σωστή επιλογή μέσα από τόση μεγάλη ποικιλία μοντέλων μπορεί να αποδειχθεί πολύ δύσκολη υπόθεση για τον κάθε γονέα.

blue
5 ΜΑΪΟΥ 2020

Γιατί ο ουρανός είναι γαλάζιος;

Γιατί ο ουρανός είναι γαλάζιος κατά τη διάρκεια της ημέρας και κατά το ηλιοβασίλεμα ο δίσκος του ήλιου είναι πιο κόκκινος; Η απάντηση είναι απλή και επιστημονική.

37
28 ΑΠΡ 2020

Οι καλύτερες Αστροφωτογραφίες

Συλλογή των καλύτερων Αστροφωτογραφιών από όλο τον κόσμο. Εικόνες από τα διαστημικά τηλεσκόπια μέχρι τους επαγγελματίες και ερασιτέχνες αστρονόμους, όλες στο ΑστροΓκαλερί του Greekastronomy.

photo7
15 ΑΠΡ 2020

Τι γνωρίζουμε για τους Μετεωρίτες

Η μελέτη των μετεωριτών μας βοηθά να κατανοήσουμε πώς σχηματίστηκε αρχικά το ηλιακό μας σύστημα και πώς αυτό εξελίχθηκε. Οι μετεωρίτες προέρχονται από μία πληθώρα ουράνιων σωμάτων: δορυφόρους όπως η Σελήνη, πλανήτες όπως ο Άρης και αστεροειδείς όπως η Εστία.

photo
12 IAN 2020

Πώς οι Μαύρες Τρύπες πήραν το όνομά τους;

Κατά γενική ομολογία, δεν υπάρχει ουράνιο σώμα πιο εξωτικό και μυστηριώδες, πιο αλλόκοτο και εξωπραγματικό, από τις μαύρες τρύπες. Πώς υποψιαστήκαμε όμως την ύπαρξή τους και πότε και πώς τις ανακαλύψαμε; Ποιος τους έδωσε αυτή την εκπληκτική ονομασία που θα ζήλευε κάθε καλός διαφημιστής;

main
15 ΜΑΡ 2020

Γνωρίστε τον Γαλαξία μας

Ζεις εδώ για όλη σου την ζωή, στην πραγματικότητα όλοι μας ζούμε εδώ, αλλά τι ξέρεις πραγματικά για τον γαλαξία μας; Σίγουρα, ξέρεις ότι είναι σπειροειδής και είναι 100.000 έτη φωτός. Όμως γνωρίζεις αυτά τα 10 πράγματα;

neil_cosmos1
5 ΜΑΡ 2020

GreekSeminars: Παράθυρο της Επιστήμης

Το GreekSeminars, είναι μια πρωτοποριακή ελληνική πλατφόρμα e-learning εκπαίδευσης που δεν έχει σκοπό μόνο να σας επιμορφώσει αλλά να δώσει την δυνατότητα να μάθετε για την Αστρονομία, το Διάστημα και πολλές άλλες Επιστήμες.

photo1
21 ΦΕΒ 2020

Σελήνη: Γνωρίστε τον δορυφόρο μας

Πανσέληνος, ημισέληνος, μπλε φεγγάρι, έκλειψη. Ανεξαρτήτως φάσης, η Σελήνη ασκεί από αρχαιοτάτων χρόνων μία μαγνητική γοητεία στους ανθρώπους και έχει εξέχουσα θέση στα λαϊκά παραμύθια, τους θρύλους, τις παραδόσεις, αλλά και στη σύγχρονη κουλτούρα.

photo1
19 ΦΕΒ 2020

ΑΣΤΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΜΕ DSRL ΚΑΜΕΡΕΣ

Θέλετε να δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας στην Αστροφωτογραφία; Δείτε τους καλύτερους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να αποτυπώσετε την ομορφιά του έναστρου ουρανού.

exploration1
11 ΦΕΒ 2020

Mars Exploration Rovers

Μία καθηλωτική ταινία του διαστημικού προγράμματος Mars Exploration Rovers στον πλανήτη Άρη που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το 2003. Χρειάστηκε ένας μήνας για να ολοκληρωθεί αυτή η παραγωγή και τα τεχνικά μέσα που ήταν διαθέσιμα ήταν περιορισμένα. Απολαύστε την!

“Παραγωγή & Σκηνοθεσία: Ροσσολάτος Αντώνης”

constellation-taurus1
10 ΦΕΒ 2020

Αστερισμός - Ταύρος

Αναλυτική παρουσίαση των 88 Αστερισμών σε αλφαβητική σειρά και ανά μήνα. Κάθε αστερισμός περιλαμβάνει γενικές πληροφορίες και τα ουράνια σώματα που αξίζει να μελετήσετε, να παρατηρήσετε και να φωτογραφίσετε.

photo
8 FEB 2019

Έτοιμο για εκτόξευση το Solar Orbiter

Ένα νέο διαστημόπλοιο ετοιμάζεται να ταξιδέψει στον Ήλιο για να τραβήξει τις πρώτες φωτογραφίες του βορείου και του νοτίου πόλου του. Το Solar Orbiter αποτελεί καρπό της συνεργασίας μεταξύ ESA και NASA και θα προορίζεται να εκτοξευτεί από το Cape Canaveral την Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου (06:03 ώρα Ελλάδος).

logo
7 ΦΕΒ 2020

Oxford Dictionary of Astronomy (Premium)

Το Oxford Dictionary of Astronomy αποτελεί το τέλειο Λεξικό Αστρονομίας και Διαστημικής για όλους. Η δεύτερη αυτή έκδοση περιέχει πάνω από 4.300 ενημερωμένες καταχωρήσεις που καλύπτουν όλες τις πτυχές της Αστρονομίας & Διαστημικής Τεχνολογίας.

Δωρεάν για όλους!

neutrinos
16 ΙΑΝ 2020

Σωματίδια “φάντασμα” στην Ανταρκτική

Τα νετρίνα είναι σωματίδια παρόμοια με τα ηλεκτρόνια, αλλά με ουδέτερο ηλεκτρικό φορτίο και εξαιρετικά μικρή μάζα. Η ουδετερότητα που εμφανίζεται σε ένα νετρίνο είναι τόσο ακραία ώστε μπορεί να περάσει μέσα από οποιοδήποτε υλικό σχεδόν ανέγγιχτο και ανεπηρέαστο.

photo3
11 IAN 2020

Τι είναι το Νεφέλωμα;

Μπορεί να έχετε δει μια φωτογραφία ενός νεφελώματος και να έχετε διαβάσει για αυτό, αλλά στην πραγματικότητα γνωρίζετε το τι ακριβώς είναι;

photo4
10 IAN 2020

Ποια είναι τα οφέλη της Διαστημικής Έρευνας;

Για χιλιάδες χρόνια ο άνθρωπος προσπαθεί να βρει την θέση του στο Σύμπαν, αναλογιζόμενος εάν είναι μόνος. Αν και σε παλαιότερες εποχές το ερώτημα αφορούσε τους φιλοσόφους και τα ιερατεία, εδώ και εξήντα περίπου χρόνια, η επιστήμη προσπαθεί να εντοπίσει σημάδια ύπαρξης εξωγήινων πολιτισμών.

VenusClouds
9 ΙΑΝ 2020

Αλλάζει η διάρκεια της ημέρας στην Αφροδίτη

Οι ερευνητές έχουν περάσει δεκαετίες προσπαθώντας να εντοπίσουν ακριβώς πόσο διαρκεί μια ημέρα στην Αφροδίτη. Η απάντηση αλλάζει τα δεδομένα σχετικά με ότι γνωρίζαμε για τον πλανήτη.

astrobooks_1
7 ΙΑΝ 2020

Ο αγγελιοφόρος του σύμπαντος

Διαβάστε το υπέροχο online βιβλίο του αστρονόμου Αλέξη Α. Δεληβοριά του Ιδρύματος Ευγενιδείου.

[Σημείωση: Για καλύτερη οπτική παρουσίαση συνιστάται η χρήση κομπιούτερ και browser εκτός Interner Explorer]

telescope-icon
19 ΔΕΚ 2019

Application για Android & IOS

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής του δικού μας Application για όλες τις συσκευές Android & IOS. Το “Παράθυρο στο Σύμπαν” επιτέλους …στην παλάμη σας!

eshop1
31 ΟΚΤ 2019

ΑΣΤΡΟΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Μοναδικές και πρωτότυπες δημιουργίες αστρονομικών θεμάτων όπως Ημερολόγια τοίχου & τραπεζιού, Κούπες, Μαξιλάρια, Mousepads, Παζλ, Αναπτήρες, Μπλούζες, Καπελάκια, Αναπτήρες, Κορνίζες και Σούπλα.

X
0,00 €