Παράθυρο στο Σύμπαν

"Όσο άσχημη κι αν φαίνεται η ζωή, όπου υπάρχει ζωή υπάρχει ελπίδα" - Stephen Hawking

main
15 ΜΑΡ 2020

Γνωρίστε τον Γαλαξία μας

Ζεις εδώ για όλη σου την ζωή, στην πραγματικότητα όλοι μας ζούμε εδώ, αλλά τι ξέρεις πραγματικά για τον γαλαξία μας; Σίγουρα, ξέρεις ότι είναι σπειροειδής και είναι 100.000 έτη φωτός. Όμως γνωρίζεις αυτά τα 10 πράγματα;

main1
13 ΜΑΡ 2020

GreekSeminars: MARS

Το GreekSeminars, είναι μια πρωτοποριακή ελληνική πλατφόρμα e-learning εκπαίδευσης που δεν έχει σκοπό μόνο να σας επιμορφώσει αλλά να δώσει την δυνατότητα να μάθετε για την Αστρονομία, το Διάστημα και πολλές άλλες Επιστήμες.

34
12 ΜΑΡ 2020

Οι καλύτερες Αστροφωτογραφίες

Συλλογή των καλύτερων Αστροφωτογραφιών από όλο τον κόσμο. Εικόνες από τα διαστημικά τηλεσκόπια μέχρι τους επαγγελματίες και ερασιτέχνες αστρονόμους, όλες στο ΑστροΓκαλερί του Greekastronomy.

neil_cosmos1
5 ΜΑΡ 2020

GreekSeminars: Παράθυρο της Επιστήμης

Το GreekSeminars, είναι μια πρωτοποριακή ελληνική πλατφόρμα e-learning εκπαίδευσης που δεν έχει σκοπό μόνο να σας επιμορφώσει αλλά να δώσει την δυνατότητα να μάθετε για την Αστρονομία, το Διάστημα και πολλές άλλες Επιστήμες.

photo1
21 ΦΕΒ 2020

Σελήνη: Γνωρίστε τον δορυφόρο μας

Πανσέληνος, ημισέληνος, μπλε φεγγάρι, έκλειψη. Ανεξαρτήτως φάσης, η Σελήνη ασκεί από αρχαιοτάτων χρόνων μία μαγνητική γοητεία στους ανθρώπους και έχει εξέχουσα θέση στα λαϊκά παραμύθια, τους θρύλους, τις παραδόσεις, αλλά και στη σύγχρονη κουλτούρα.

photo1
19 ΦΕΒ 2020

ΑΣΤΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΜΕ DSRL ΚΑΜΕΡΕΣ

Θέλετε να δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας στην Αστροφωτογραφία; Δείτε τους καλύτερους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να αποτυπώσετε την ομορφιά του έναστρου ουρανού.

exploration1
11 ΦΕΒ 2020

Mars Exploration Rovers

Μία καθηλωτική ταινία του διαστημικού προγράμματος Mars Exploration Rovers στον πλανήτη Άρη που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το 2003. Χρειάστηκε ένας μήνας για να ολοκληρωθεί αυτή η παραγωγή και τα τεχνικά μέσα που ήταν διαθέσιμα ήταν περιορισμένα. Απολαύστε την!

“Παραγωγή & Σκηνοθεσία: Ροσσολάτος Αντώνης”

constellation-taurus1
10 ΦΕΒ 2020

Αστερισμός - Ταύρος

Αναλυτική παρουσίαση των 88 Αστερισμών σε αλφαβητική σειρά και ανά μήνα. Κάθε αστερισμός περιλαμβάνει γενικές πληροφορίες και τα ουράνια σώματα που αξίζει να μελετήσετε, να παρατηρήσετε και να φωτογραφίσετε.

photo
8 FEB 2019

Έτοιμο για εκτόξευση το Solar Orbiter

Ένα νέο διαστημόπλοιο ετοιμάζεται να ταξιδέψει στον Ήλιο για να τραβήξει τις πρώτες φωτογραφίες του βορείου και του νοτίου πόλου του. Το Solar Orbiter αποτελεί καρπό της συνεργασίας μεταξύ ESA και NASA και θα προορίζεται να εκτοξευτεί από το Cape Canaveral την Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου (06:03 ώρα Ελλάδος).

logo
7 ΦΕΒ 2020

Oxford Dictionary of Astronomy (Premium)

Το Oxford Dictionary of Astronomy αποτελεί το τέλειο Λεξικό Αστρονομίας και Διαστημικής για όλους. Η δεύτερη αυτή έκδοση περιέχει πάνω από 4.300 ενημερωμένες καταχωρήσεις που καλύπτουν όλες τις πτυχές της Αστρονομίας & Διαστημικής Τεχνολογίας.

Δωρεάν για όλους!

neutrinos
16 ΙΑΝ 2020

Σωματίδια “φάντασμα” στην Ανταρκτική

Τα νετρίνα είναι σωματίδια παρόμοια με τα ηλεκτρόνια, αλλά με ουδέτερο ηλεκτρικό φορτίο και εξαιρετικά μικρή μάζα. Η ουδετερότητα που εμφανίζεται σε ένα νετρίνο είναι τόσο ακραία ώστε μπορεί να περάσει μέσα από οποιοδήποτε υλικό σχεδόν ανέγγιχτο και ανεπηρέαστο.

Astrology concept. Constellations on night sky. Silhouettes of astrologers observing zodiac constellation.
12 IAN 2020

Τι είναι οι Αστερισμοί;

Σε πολλούς το ενδιαφέρον για την αστρονομία ξυπνά στη θέα του νυχτερινού ουρανού με τους χιλιάδες αστέρες και πλανήτες του. Ας δούμε όμως τι είναι οι Αστερισμοί και γιατί αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι στον προσανατολισμό μας όταν μελετάμε τα μυστήρια του Σύμπαντος.

photo3
11 IAN 2020

Τι είναι το Νεφέλωμα;

Μπορεί να έχετε δει μια φωτογραφία ενός νεφελώματος και να έχετε διαβάσει για αυτό, αλλά στην πραγματικότητα γνωρίζετε το τι ακριβώς είναι;

photo4
10 IAN 2020

Ποια είναι τα οφέλη της Διαστημικής Έρευνας;

Για χιλιάδες χρόνια ο άνθρωπος προσπαθεί να βρει την θέση του στο Σύμπαν, αναλογιζόμενος εάν είναι μόνος. Αν και σε παλαιότερες εποχές το ερώτημα αφορούσε τους φιλοσόφους και τα ιερατεία, εδώ και εξήντα περίπου χρόνια, η επιστήμη προσπαθεί να εντοπίσει σημάδια ύπαρξης εξωγήινων πολιτισμών.

VenusClouds
9 ΙΑΝ 2020

Αλλάζει η διάρκεια της ημέρας στην Αφροδίτη

Οι ερευνητές έχουν περάσει δεκαετίες προσπαθώντας να εντοπίσουν ακριβώς πόσο διαρκεί μια ημέρα στην Αφροδίτη. Η απάντηση αλλάζει τα δεδομένα σχετικά με ότι γνωρίζαμε για τον πλανήτη.

astrobooks_1
7 ΙΑΝ 2020

Ο αγγελιοφόρος του σύμπαντος

Διαβάστε το υπέροχο online βιβλίο του αστρονόμου Αλέξη Α. Δεληβοριά του Ιδρύματος Ευγενιδείου.

[Σημείωση: Για καλύτερη οπτική παρουσίαση συνιστάται η χρήση κομπιούτερ και browser εκτός Interner Explorer]

telescope-icon
19 ΔΕΚ 2019

Application για Android & IOS

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής του δικού μας Application για όλες τις συσκευές Android & IOS. Το “Παράθυρο στο Σύμπαν” επιτέλους …στην παλάμη σας!

eshop1
31 ΟΚΤ 2019

ΑΣΤΡΟΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Μοναδικές και πρωτότυπες δημιουργίες αστρονομικών θεμάτων όπως Ημερολόγια τοίχου & τραπεζιού, Κούπες, Μαξιλάρια, Mousepads, Παζλ, Αναπτήρες, Μπλούζες, Καπελάκια, Αναπτήρες, Κορνίζες και Σούπλα.

X
0,00 €