ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Space Perspective: Εσείς θα ταξιδεύατε με την πολυτελή κάψουλα διαστημικών ταξιδιών;

Το πρώτο “διαστημικό σαλόνι στον κόσμο” το οποίο θα πετάει σε ύψος 30 χλμ. πάνω από την επιφάνεια της Γης και το εισιτήριο θα κοστίζει 125.000 ανά επιβάτη.

Η εταιρεία πολυτελών διαστημικών ταξιδιών “Space Perspective” αποκάλυψε το τελικό σχέδιο της για την κάψουλα “Neptune”, η οποία προσφέρει μια εναλλακτική λύση για ταξίδι στην άκρη του διαστήματος χωρίς εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

5f178b4cc6d029c1719804b6 1

Το σφαιρικό σχήμα της κάψουλας επιτρέπει πανοραμική θέα 360 μοιρών μέσω παραθύρων – τα οποία η εταιρεία ισχυρίζεται ότι είναι τα μεγαλύτερα που έχουν μεταφερθεί ποτέ στο διάστημα – και θα συνοδεύονται από δορυφορικές εικόνες και κάμερες 360 μοιρών.

Τα παράθυρα αυτά διαθέτουν μια ανακλαστική επίστρωση, παρόμοια με εκείνη του κράνους ενός αστροναύτη, η οποία θα συμβάλει στη διατήρηση της θερμοκρασίας της κάψουλας σε δροσερά επίπεδα, περιορίζοντας την απορρόφηση της ηλιακό ακτινοβολίας.

82 1

Η καμπίνα, που δημιουργήθηκε εσωτερικά για το Διαστημόπλοιο Neptune της εταιρείας, έχει χώρο για έως και οκτώ επιβάτες.

“Η αποστολή μας είναι να εμπνεύσουμε τους Εξερευνητές του Διαστήματος να συνδεθούν πιο στενά με τον πλανήτη μας και ο ένας με τον άλλον”, δήλωσε η συνιδρυτής, της Space Perspective, Τζέιν Πόιντερ.

Η εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα μια εικόνα από το εσωτερικό της κάψουλας που δεν θυμίζει σε τίποτε μια συμβατική καμπίνα σκάφους που ταξιδεύει σε τέτοιες αποστάσεις.

Το εσωτερικό της κάψουλας είναι σχεδιασμένο σαν ένα άνετο σαλόνι στο οποίο οι επιβάτες θα μπορούν να απολαμβάνουν τη μοναδική θέα του πλανήτη μας γευματίζοντας ή πίνοντας ένα ποτό.

82a 1

Το Spaceship Neptune θα πετάει σε ύψος 30 χλμ. πάνω από την επιφάνεια της Γης στα σύνορα της γήινης ατμόσφαιρας με το Διάστημα.

Στη διάθεση τους θα υπάρχουν επίσης διαδραστικές οθόνες για διάφορες χρήσεις καθώς και wi-fi αν θέλουν να επικοινωνούν με τη Γη την ώρα που βρίσκονται έξω από αυτή. Θα μπορούν επίσης να εστιάζουν σε όποιο σημείο του πλανήτη μας επιθυμούν με ένα τηλεσκόπιο που θα βρίσκεται στην κάψουλα.

Πηγή: WOMENTOC

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;

ΤΕΛΕΙΟ
0
ΝΑΙ
0
ΜΕΤΡΙΟ
0
ΟΧΙ
0

Comments are closed.

0 %