ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Η NASA παρουσίασε τις περιοχές της Σελήνης που θα στείλει την επανδρωμένη αποστολή της

Αν δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο της τελευταίας στιγμής στις 29 Αυγούστου η NASA θα εκτοξεύσει την πρώτη αποστολή του προγράμματος Artemis στο πλαίσιο του οποίου θα πραγματοποιηθούν πολλών ειδών αποστολές στη Σελήνη.

94

Η πρώτη αποστολή, η Artemis 1, που θα εκτοξευθεί από το διαστημικό κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα έχει στόχο την δοκιμή του νέου τεράστιου και πολύ ισχυρού πυραύλου της NASA, του SLS, ο οποίος θα μεταφέρει από εδώ και στο εξής διαστημόπλοια και φορτία σε μεγαλύτερες αποστάσεις από ότι οι υπάρχοντες πύραυλοι της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας.

Ο SLS θα μεταφέρει το νέο διαστημικό σκάφος της NASA, το Orion, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί από εδώ και πέρα στις επανδρωμένες αποστολές της. Στην αποστολή Artemis 1 το Orion δεν θα είναι επανδρωμένο αλλά θα είναι προγραμματισμένο να μπει σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη για να δοκιμαστούν οι λειτουργίες και τα όργανα του.

94a

 Η επόμενη αποστολή, Artemis II, θα είναι επανδρωμένη αλλά το πλήρωμα του Orion δεν θα προσεληνωθεί. Θα κάνει και αυτή η αποστολή μια αναγνωριστική πτήση γύρω από την Σελήνη πραγματοποιώντας προπαρασκευαστικές ενέργειες για την αποστολή Artemis III.

Στο πλήρωμα της τρίτης αποστολής του προγράμματος που θα προσεληνωθεί θα υπάρχει τουλάχιστον μια γυναίκα αστροναύτης αφού έχει αποφασισθεί γυναίκα να είναι αυτή που θα βγει πρώτη από την σεληνάκατο γράφοντας ιστορία αφού θα είναι η πρώτη γυναίκα που πατά το πόδι της στην επιφάνεια του φυσικού μας δορυφόρου.

Η αποστολή Artemis III ήταν αρχικά προγραμματισμένη για τις αρχές της δεκαετίας που διανύουμε αλλά για διαφόρους λόγους υπήρξαν καθυστερήσεις και αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε 4-5 έτη.

94b

 Η NASA  ανακοίνωσε  αργά το βράδυ της Παρασκευής τα 13 σημεία της Σελήνης που οι επιστήμονες της θεωρούν καταλληλότερα για να γίνει η προσεδάφιση της αποστολής Artemis III. Όλα τα σημεία βρίσκονται κοντά στον Νότιο Πόλο της Σελήνης.

H αμερικανική διαστημική υπηρεσία έδωσε μάλιστα στη δημοσιότητα και ένα χάρτη όπου σημειώνονται αυτές οι περιοχές και το προσεχές χρονικό διάστημα μετά από ενδελεχή μελέτη τους θα επιλεγεί εκείνη που θα υποδεχτεί τους πρώτους ανθρώπους στη Σελήνη μετά από μισό αιώνα.

Πηγή: CNN GREECE

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;

ΤΕΛΕΙΟ
0
ΝΑΙ
1
ΜΕΤΡΙΟ
0
ΟΧΙ
0

Comments are closed.

0 %