ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Η NASA ανέθεσε στην εταιρεία του Ελον Μασκ την εκτόξευση του νέου της διαστημικού τηλεσκοπίου

H NASA ανακοίνωσε ότι ανέθεσε στη Space X, την διαστημική εταιρεία του Ελον Μασκ, την εκτόξευση του νέου της διαστημικού τηλεσκοπίου Nancy Grace Roman Space Telescope. Η Space Χ θα λάβει 255 εκατ. δολάρια για να οργανώσει και να πραγματοποιήσει την εκτόξευση του τηλεσκοπίου.

87b

Πρόκειται για ένα τηλεσκόπιο με προηγμένες τεχνολογικές δυνατότητες που θα «κοιτάζει» στο υπέρυθρο φάσμα γεγονός που θα του επιτρέψει να εξερευνά πολύ βαθιά το Σύμπαν και να παρατηρεί μεγάλο αριθμό γαλαξιών άστρων και πλανητών.

Το τηλεσκόπιο πήρε το όνομα του από τη Νάνσι Γκρέις Ρόμαν μια από τις πρώτες γυναίκες αστρονόμους που εργάστηκαν στην NASA η οποία αποτέλεσε σημαντικό στέλεχος της δημιουργίας του πρώτου διαστημικού τηλεσκοπίου, του Hubble. Η κατασκευή του Nancy Grace Roman Space Telescope έχει αποφασισθεί εδώ και πολλά χρόνια αλλά υπήρξαν διάφορα εμπόδια που καθυστέρησαν την εκκίνηση της κατασκευής του.

87a

Αν όλα πάνε καλά και δεν υπάρξει άλλη καθυστέρηση το τηλεσκόπιο είναι προγραματισμένο να εκτοξευτεί το 2026. Η σημαντικότερη ίσως δυνατότητα που έχει το νέο διαστημικό τηλεσκόπιο της NASA είναι ότι μπορεί να εντοπίζει βραχώδεις πλανήτες αλλά και την ύπαρξη νερού σε υγρή μορφή.

Αυτό σημαίνει ότι είναι πιθανό να αποκαλύψει κόσμους που θεωρητικά τουλάχιστον είναι όχι μόνο κατοικήσιμοι αλλά και φιλικοί στη ζωή.

87 scaled

Θα μπορεί επίσης να εντοπίζει με μεγαλύτερη ευκολία από τα σημερινά τηλεσκόπια τους αποκαλούμενους ορφανούς πλανήτες. Πρόκειται για πλανήτες που υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα πλανητικά συστήματα στα οποία ανήκαν και κινούνται πλέον μόνοι τους με μεγάλη ταχύτητα στο διαστρικό κενό.

Πηγή: NAFTEMPORIKI

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;

ΤΕΛΕΙΟ
0
ΝΑΙ
0
ΜΕΤΡΙΟ
0
ΟΧΙ
0

Comments are closed.

0 %