ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Βάσεις ηλιακής ενέργειας στον ισημερινό του Άρη

ην στιγμή που θεωρείται πλέον θέμα χρόνου η εκτόξευση της πρώτης επανδρωμένης αποστολής στον Άρη αυξάνονται οι μελέτες και οι προτάσεις για το σημείο του πλανήτη που θα μπορέσει να έχει περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσει ο άνθρωπος αλλά και τις τεχνολογίες που θα πρέπει να χρησιμοποιήσει για την συντήρηση της διαβίωσης του εκεί.

66

Οι πόλοι του Άρη όπου υπάρχουν αποθέματα νερού σε παγωμένη μορφή και η χρήση πυρηνικής ενέργειας είναι οι δύο προτάσεις που συγκεντρώνουν τα υψηλότερα ποσοστά αποδοχής στην επιστημονική κοινότητα. Με δημοσίευση της στην επιθεώρηση «Frontiers in Astronomy and Space Sciences» ερευνητική ομάδα με επικεφαλής επιστήμονες του πανεπιστημίου Μπέρκλι στις ΗΠΑ παρουσιάζει μια διαφορετική προσέγγιση πάνω σε αυτό το ζήτημα.

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές η ηλιακή ενέργεια είναι πιο εύχρηστη και εύκολο να παραχθεί στον Άρη σε σχέση με την πυρηνική ενώ επίσης έχει δοκιμαστεί με επιτυχία στα διαφόρων ειδών ρομπότ εξερεύνησης που έχουν προσεδαφιστεί και λειτουργήσει στον Κόκκινο Πλανήτη.

66b

Σύμφωνα με τους ερευνητές μεγάλα φωτοβολταϊκά συστήματα μπορούν να τοποθετηθούν σε περιοχές του ισημερινού του Άρη όπου εκεί θα έχουν την καλύτερη δυνατή απόδοση σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές του πλανήτη.

Εκτός από την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας τα ηλιακά πάνελ θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον διαχωρισμό των μορίων του νερού ώστε να παραχθεί υδρογόνο το οποίο με τη σειρά του θα μπορεί να αξιοποιηθεί ως καύσιμο και ως συστατικό δημιουργίας λιπασμάτων.

Πηγή: NAFTEMPORIKI

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;

ΤΕΛΕΙΟ
0
ΝΑΙ
0
ΜΕΤΡΙΟ
0
ΟΧΙ
0

Comments are closed.

0 %