ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Τα ανθρώπινα απόβλητα θα μετατρέπονται σε καύσιμα στον Άρη

Μια δεδομένη αρχή είναι ότι σε συνθήκες περιορισμού τίποτε δεν πρέπει να πηγαίνει χαμένο και κάθε διαθέσιμο υλικό πρέπει να αξιοποιείται με ένα ή περισσότερους τρόπους. Αν υπάρχει ένας τομέας που αυτή η αρχή βρίσκει την απόλυτη εφαρμογή είναι η παρουσία του ανθρώπου στο Διάστημα.

59

Ενας μηχανισμός παραγωγής καυσίμων από τον αέρα του Άρη και απόβλητα μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά χρήσιμος για την παρουσία του ανθρώπου στον πλανήτη.

Οι επιστήμονες προσπαθούν να σκαρφίζονται συνεχώς νέους τρόπους ώστε οτιδήποτε υπάρχει στη διάθεση των αστροναυτών να μπορεί να αποκτήσει κάθε πιθανή αλλά και απίθανη εκ της φύσης του χρησιμότητα. Τα ανθρώπινα απόβλητα αποτελούν αντικείμενο τέτοιας αξιοποίησης. Ήδη στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό τα ούρα των αστροναυτών μετατρέπονται σε πόσιμο νερό.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) ξεκίνησε ένα νέο ερευνητικό πρόγραμμα στο πλαίσιο του οποίου θα γίνει προσπάθεια ανάπτυξης ενός συστήματος που θα μετατρέπει το διοξείδιο του άνθρακα της ατμόσφαιρας του Άρη σε καύσιμα για πυραύλους, διαστημόπλοια ή όποια άλλη χρήση. Η ατμόσφαιρα του Κόκκινου Πλανήτη αποτελείται σε ποσοστό 95% από διοξείδιο του άνθρακα καθιστώντας έτσι τις συνθήκες στον πλανήτη εντελώς ακατάλληλες για την παρουσία της ζωής εκεί αλλά και εξαιρετικά δύσκολη την προσπάθεια διαβίωσης των ανθρώπων.

59a

Οι ερευνητές του προγράμματος θέλουν να κατασκευάσουν ένα αντιδραστήρα που θα λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια και θα διαθέτει ένα μηχανισμό παραγωγής καυσίμων ο οποίος θα χρησιμοποιεί ως ένα από τα βασικά υλικά του τα ούρα των αστροναυτών. H ESA έχει επιλέξει ως συνεργάτη της σε αυτό το εγχείρημα το κέντρο τεχνολογίας Tekniker στην Ισπανία.

Ο αντιδραστήρας θα είναι έτσι σχεδιασμένος ώστε μετά την παραγωγή του καυσίμου τα ούρα που έχουν χρησιμοποιηθεί να περνούν από διαδικασία καθαρισμού ώστε να αποκτήσουν επόμενες χρήσεις.

Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;

ΤΕΛΕΙΟ
0
ΝΑΙ
0
ΜΕΤΡΙΟ
0
ΟΧΙ
0

Comments are closed.

0 %