ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Η NASA περικυκλώνει τον Ήλιο

Δύο νέες αποστολές μελέτης του Ήλιου ανακοίνωσε η NASA που θα προστεθούν στις τρεις υπάρχουσες. Σε κοντινή απόσταση από το μητρικό μας άστρο το οποίο παρατηρούν και μελετούν βρίσκονται τρία προηγμένα διαστημικά παρατηρητήρια δύο της NASA και ένα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος.

53

Οι δύο αποστολές Multi-Slit Solar Explorer (MUSE) και HelioSwarm θα «βοηθήσουν στη βελτίωση της κατανόησης της δυναμικής του Ήλιου, της σχέσης Ήλιου-Γης και του συνεχώς μεταβαλλόμενου διαστημικού περιβάλλοντος» αναφέρεται σε ανακοίνωση της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας.

Πιο συγκεκριμένα οι δύο αποστολές θα βοηθήσουν στην εξαγωγή ακριβέστερων προβλέψεων για τις αποκαλούμενες «διαστημικές καιρικές συνθήκες» όπως οι γεωμαγνητικές καταιγίδες οι οποίες προκαλούν μικρότερα ή μεγαλύτερα προβλήματα στους τηλεπικοινωνιακούς δορυφόρους αλλά και στα ηλεκτρικά δίκτυα της Γης.

53a

Πριν από λίγες μέρες μια τέτοια καταιγίδα χτύπησε 40 δορυφόρους του στόλου Starlink της Space X λίγη ώρα μετά την εκτόξευση τους. Οι δορυφόροι αποσταθεροποιήθηκαν και άρχισαν να πέφτουν στη γήινη ατμόσφαιρα όπου και καταστράφηκαν.

53b

Σύμφωνα με την NASA όσο πιο ακριβείς είναι οι διαστημικές καιρικές προβλέψεις τόσο περισσότερο θα αυξάνεται η προστασία όχι μόνο των δορυφόρων αλλά και των επανδρωμένων αποστολών καθώς και των πληρωμάτων στους διαστημικούς σταθμούς ο αριθμός των οποίων αρχίζει αρχίζει να αυξάνεται και αναμένεται σύντομα εκτός από κρατικούς να δημιουργηθούν και ιδιωτικοί. Η αποστολή MUSE έχει κόστος 192 εκατ. δολαρίων ενώ η αποστολή HelioSwarm με κόστος 250 εκατ. δολαρίων αποτελείται από ένα σμήνος εννέα δορυφόρων.

Πηγή: NAFTEMORIKI

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;

ΤΕΛΕΙΟ
0
ΝΑΙ
0
ΜΕΤΡΙΟ
0
ΟΧΙ
0

Comments are closed.

0 %