ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Σεληνιακό αυτοκινητόσπιτο ετοιμάζει η Ιαπωνία

Πριν από δύο χρόνια έγινε γνωστό ότι η διαστημική υπηρεσία της Ιαπωνίας (JAXA) θα συνεργαστεί με την Toyota για την κατασκευή ενός σεληνιακού οχήματος. Είχε αποφασισθεί ότι το όχημα θα ονομάζεται Lunar Cruiser για να παραπέμπει στο Toyota Land Cruiser SUV που έχει κερδίσει αναγνώριση για την ανθεκτικότητα και αξιοπιστία του. Δόθηκαν τώρα κάποιες πρώτες πληροφορίες για τις δυνατότητες του.

47 1

Μέχρι σήμερα τα οχήματα που σχεδιάζονταν για την μετακίνηση αστροναυτών στη Σελήνη ήταν μικρά ανοικτού τύπου οχήματα. Το Lunar Cruiser είναι ένα μεγάλο αεροστεγές όχημα το οποίο κατασκευάζεται με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να χρησιμοποιείται από τους αστροναύτες για να μετακινούνται, να εργάζονται αλλά και να διαμένουν μέσα σε αυτό. Κινείται με ηλιακή ενέργεια διαθέτοντας έτσι πρακτικά απεριόριστη αυτονομία.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του στο όχημα θα μπορούν να διαμένουν οι επιβάτες του για 14 συνεχόμενες μέρες. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούν να πραγματοποιούνται εξερευνητικές αποστολές στον φυσικό μας δορυφόρο στις οποίες οι αστροναύτες θα μπορούν να απομακρύνονται πολύ από την βάση τους. Το όχημα θα διαθέτει επίσης διάφορα όργανα έρευνας όπως βραχίονα συλλογής δειγμάτων εδάφους και άλλα παρόμοια συστήματα.

https://youtu.be/vEwlEE6g9ws

Πηγή: NAFTEMPORIKI

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;

ΤΕΛΕΙΟ
0
ΝΑΙ
0
ΜΕΤΡΙΟ
0
ΟΧΙ
0

Comments are closed.

0 %