ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Ξεκινά η κατασκευή διαστημικού τηλεοπτικού και κινηματογραφικού στούντιο

Η Space Entertainment Enterprise έδωσε στη δημοσιότητα μια εικόνα της μονάδας που θέλει να κατασκευάσει για να λειτουργεί ως διαστημικό στούντιο. Όπως φαίνεται δεν θα έχει την συμβατι μορφή των διαστημικών μονάδων αυτού του είδους αλλά θα έχει σφαιρικό σχήμα.

44 1

Πρόσφατα έγινε γνωστό ότι η αμερικανική εταιρεία Axiom Space θα κατασκευάσει μια μονάδα διαστημικού τουρισμού που αρχικά θα προσδεθεί στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS). Η μονάδα αυτή θα μπορεί να λειτουργεί και ως τόπος επιστημονικών και ερευνητικών αποστολών. Το σχέδιο είναι η μονάδα να λειτουργήσει για κάποιο χρονικό διάστημα στον ISS και στη συνέχεια να αποκολληθεί από αυτόν και γίνει ένας αυτόνομος ιδιωτικός διαστημικός σταθμός στον οποίο θα μπορούν σταδιακά να προσαρμόζονται και άλλες μονάδες.

Η βρετανική εταιρεία Space Entertainment Enterprise ανακοίνωσε ότι θέλει να δημιουργήσει μια διαστημική μονάδα η οποία θα μπορεί να λειτουργεί ως κινηματογραφικό ή τηλεοπτικό στούντιο και να γυρίζονται εκεί ταινίες, εκπομπές και γενικότερα οπτικοακουστικό υλικό ψυχαγωγικού περιεχομένου. Φιλοδοξία της εταιρείας είναι στη μονάδα αυτή να μπορούν να πραγματοποιούνται επίσης κάποια δημοφιλή σπορ οι αγώνες των οποίων να μπορούν να μεταδίδονται σε ζωντανή μετάδοση στη Γη.

resize

Την κατασκευή της μονάδας ανέλαβε η Axiom Space και όταν θα είναι έτοιμη θα πάει να κολλήσει δίπλα στην τουριστική ομάδα της εταιρείας που εκτιμάται ότι θα βρίσκεται ήδη στον ISS. Όταν η μονάδα της Axiom Space εγκαταλείψει τον σταθμό και έχει μαζί της και την μονάδα της Space Entertainment Enterprise τα στελέχη της οποίας λένε ότι ο σχεδιασμός τους είναι η διαστημική τους μονάδα-στούντιο να είναι έτοιμη να εκτοξευτεί το 2024.

Να σημειωθεί ότι η Space Entertainment Enterprise είναι συμπαραγωγός μίας ταινίας με πρωταγωνιστή τον Τομ Κρουζ σκηνές της οποίας θα γυριστούν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Πηγή: NAFTEMPORIKI

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;

ΤΕΛΕΙΟ
0
ΝΑΙ
0
ΜΕΤΡΙΟ
0
ΟΧΙ
0

Comments are closed.

0 %