ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Αποστολή αναζήτησης της καταγωγής της ζωής από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στο ηλιακό μας σύστημα

Θα γίνει εξερεύνηση της κύριας ζώνης αστεροειδών ανάμεσα στον Άρη και το Δία.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υλοποιούν ένα φιλόδοξο διαστημικό πρόγραμμα έχοντας ήδη στο ενεργητικό της μια πετυχημένη αποστολή στον Άρη και σχέδια εξερεύνησης και εκμετάλλευσης της Σελήνης. Τα ΗΑΕ ανακοίνωσαν ότι οργανώνουν αποστολή εξερεύνησης της κύριας ζώνης αστεροειδών του ηλιακού μας συστήματος που βρίσκεται ανάμεσα στον Άρη και το Δία.

6ddc19182c074200b30b6f625a7a566d 4

Η αποστολή που ονομάζεται «Αποστολή των Εμιράτων στη Ζώνη των Αστεροειδών» αφορά την εκτόξευση ενός σκάφους που θα ξεκινήσει το ταξίδι του το 2028 με στόχο να μελετήσει επτά αστεροειδείς της κύριας ζώνης και σύμφωνα με επικεφαλής της αποστολής Μοσέν Αλ Αουάντχι η αποστολή αποτελεί συνέχεια αυτής στον Άρη και θα είναι η πρώτη που θα προσπαθήσει να εντοπίσει στοιχεία που να επιβεβαιώσουν τη διαστημική καταγωγή της ζωής στη Γη.

Οι επιστήμονες δεν έχουν καταφέρει ακόμη να βρουν αποδείξεις για την προέλευση της ζωής στον πλανήτη μας και έχουν αναπτυχθεί διάφορες θεωρίες.

Το σενάριο που η πλειοψηφία της επιστημονικής κοινότητας θεωρεί ως πιο πιθανό για την παρουσία της ζωής στη Γη είναι αυτό που κάνει λόγο για έλευση των δομικών υλικών της ζωής στον πλανήτη μας από αστεροειδείς και κομήτες που τον βομβάρδιζαν στη βρεφική του ηλικία.

Υπάρχουν και άλλες θεωρίες που θεωρούν τη ζωή γήινο προϊόν και αναφέρουν ως πιθανή πηγή της τα φρεάτια στους πυθμένες των ωκεανών ή κάποιες μικρές γούρνες νερού σε ηφαιστειακές περιοχές.

6ddc19182c074200b30b6f625a7a566d1 1

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της αποστολής το σκάφος θα ξεκινήσει το 2028 κινούμενο με ταχύτητα 33 χιλιάδων χλμ./ώρα και αρχικά θα προσεγγίσει έξι αστεροειδείς που έχουν επιλεγεί ανάμεσα στους αμέτρητους διαστημικούς βράχους της κύριας ζώνης για να τους μελετήσει και στη συνέχεια το σκάφος θα προσπαθήσει να προσεδαφιστεί σε ένα σπάνιο τύπο αστεροειδή με στόχο να εντοπίσει σε κάποιον από αυτούς τα δομικά υλικά της ζωής.

Πηγή: NASA / NAFTEMPORIKI

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;

ΤΕΛΕΙΟ
0
ΝΑΙ
0
ΜΕΤΡΙΟ
0
ΟΧΙ
0

Comments are closed.

0 %