ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Απολαμβάνοντας την τροχιά γύρω από τη Σελήνη

Το Korea Pathfinder Lunar Orbiter (KPLO), γνωστό και ως Danuri, είναι ένα διαστημικό σκάφος που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη πραγματοποιώντας για λογαριασμό της Νότιας Κορέας ένα πλήθος επιστημονικών μελετών.

Το Danuri ξεκίνησε το ταξίδι του τον περασμένο Αύγουστο αλλά επιλέχθηκε από τους επιτελείς της αποστολής να ακολουθήσει μια πορεία που θα το έστελνε στη Σελήνη στα μέσα Δεκεμβρίου.

Το Danuri που κινείται σε μια απόσταση περίπου 100 χλμ. από την επιφάνεια της Σελήνης έστειλε μια σειρά εικόνων που απεικονίζουν τη Γη όπως αυτή φαίνεται από τον φυσικό μας δορυφόρο, εικόνες ιδιαίτερα εντυπωσιακές, οι οποίες δόθηκαν στη δημοσιότητα.

14cbf5b68bd2423bf5fe42340f02bc3c

Καλλιτεχνική απεικόνηση του νοτιοκορεάτικου διαστημικού σκάφους Danuri (το όνομα Danuri είναι ένας συνδυασμός των κορεατικών λέξεων «σελήνη» και «απόλαυση»).

Η αποστολή διευθύνεται από το Ινστιτούτο Αεροδιαστημικών Ερευνών της Κορέας (KARI), το οποίο δήλωσε ότι η αποστολή «αποτελεί το πρώτο βήμα που θα διασφαλίσει και θα επαληθεύσει την ικανότητα της χώρας για διαστημική εξερεύνηση». Η Νότια Κορέα έχει ακόμη πιο φιλόδοξα διαστημικά σχέδια για το μέλλον. Αν όλα πάνε καλά, το επόμενο στάδιο θα είναι η προσελήνωση ενός νοτιοκορεατικού ρομποτικού σκάφους έως το 2030.

Το κόστους 180 εκατ. δολ. και βάρους 678 κιλών Danuri (συνδυασμός των κορεατικών λέξεων «σελήνη» και «απόλαυση») φέρει έξι επιστημονικά όργανα, πέντε νοτιοκορεατικής κατασκευής και ένα της αμερικανικής NASA (την κάμερα ShadowCam).

Η αποστολή έχει σχεδιαστεί να διαρκέσει τουλάχιστον έναν χρόνο. Μεταξύ άλλων θα μελετηθεί το μαγνητικό πεδίο του φεγγαριού και οι μυστηριώδεις ανωμαλίες του (κατά τόπους είναι ανεξήγητα ισχυρό). Ακόμη το σκάφος με τις τρεις κάμερες του θα αναζητήσει κατάλληλα σημεία για μια μελλοντική προσελήνωση από τη Νότια Κορέα, καθώς επίσης νερό σε μορφή πάγου μέσα σε ανήλιαγους κρατήρες.

Πηγή: NAFTEMPORIKI

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;

ΤΕΛΕΙΟ
0
ΝΑΙ
0
ΜΕΤΡΙΟ
0
ΟΧΙ
0

Comments are closed.

0 %