ΠΑΛΑΙΟΝΤΟΛΟΓΙΑ

Κίνα: Ίχνη δεινοσαύρων 100 εκατομμυρίων ετών βρέθηκαν στην αυλή εστιατορίου

Ίχνη δεινοσαύρων που χρονολογούνται πριν από 100 εκατομμύρια χρόνια, ανακαλύφθηκαν στη νοτιοδυτική Κίνα, όταν ο θαμώνας ενός εστιατορίου τα εντόπισε στην εξωτερική αυλή.

Αρκετοί πέτρινοι λάκκοι στο εστιατόριο στο Λεσχάν στην επαρχία Σετσουάν περιείχαν τα ίχνη δύο σαυρόποδων, ενός τύπου δεινοσαύρου που ζούσε κατά την πρώιμη Κρητιδική περίοδο, ανέφερε η Λίντα Ζινγκ, παλαιοντολόγος και αναπληρώτρια καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο Γεωεπιστημών της Κίνας.

Όπως μεταδίδει το CNN, η ομάδα της Ζινγκ επιβεβαίωσε την ανακάλυψη το Σάββατο, χρησιμοποιώντας έναν τρισδιάστατο σαρωτή.

Τα σαυρόποδα, γνωστά για τον μακρύ λαιμό και την ουρά τους, ήταν τα μεγαλύτερα ζώα που περπάτησαν ποτέ στη Γη. Μπορούσαν να φτάσουν σε μήκος που έφτανε με αυτό τριών σχολικών λεωφορείων και ήταν τόσο βαριά που το έδαφος έπρεπε να σειόταν καθώς περπατούσαν.

Σύμφωνα με την Ζινγκ, τα δύο σαυρόποδα που άφησαν τα ίχνη πιθανότατα είχαν μήκος περίπου οκτώ μέτρων.

Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου έχει περιφράξει την τοποθεσία για να εμποδίσει τους ανθρώπους να πατούν στους λάκκους, ενώ σκέφτεται να χτίσει ένα υπόστεγο για να προστατεύσει περαιτέρω τα ίχνη.

Πηγή: NEWS247

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;

ΤΕΛΕΙΟ
0
ΝΑΙ
0
ΜΕΤΡΙΟ
0
ΟΧΙ
0

Comments are closed.

32211048707 55060197ca b ΠΑΛΑΙΟΝΤΟΛΟΓΙΑ

Νέα έρευνα επιβεβαιώνει ότι οι πρώτοι άνθρωποι έφθασαν στην Αμερική πολύ νωρίτερα απ’ ό,τι νομίζαμε

Όταν το 2021 δημοσιοποιήθηκε η ανακάλυψη απολιθωμένων αποτυπωμάτων ποδιών στο Νέο Μεξικό των ΗΠΑ, συντάραξε τον κόσμο της αρχαιολογίας. ...
0 %