ΠΑΛΑΙΟΝΤΟΛΟΓΙΑ

Βρεθηκε ολόκληρο μουμιοποιημένο μωρό Μαμούθ στον Καναδά

Ένα ολόκληρο μαλλιαρό μαμούθ μωρό βρέθηκε παγωμένο στον μόνιμο παγετό του βορειοδυτικού Καναδά. Πρόκειται για την πρώτη τέτοια ανακάλυψη στη Βόρεια Αμερική.

40

Το μουμιοποιημένο μαμούθ της εποχής των παγετώνων πιστεύεται ότι είναι άνω των 30.000 ετών. Βρέθηκε από ανθρακωρύχους στην περιοχή Klondike του Γιούκον.

Η κυβέρνηση του Γιούκον το συνέκρινε με την ανακάλυψη ενός μωρού μαμούθ στη Ρωσία στον μόνιμο παγετό της Σιβηρίας το 2007.

Ανέφερε ότι είναι “το πιο πλήρες μουμιοποιημένο μαμούθ που βρέθηκε στη Βόρεια Αμερική” και μόνο το δεύτερο τέτοιο εύρημα στον κόσμο.

Το μωρό, που πιστεύεται ότι είναι θηλυκό, ονομάστηκε Nun cho ga, που σημαίνει “μεγάλο μωρό ζώο” στη γλώσσα Χαν που μιλούν οι ιθαγενείς της Αμερικής στην περιοχή.

Η Nun cho ga είναι όμορφη και ένα από τα πιο απίστευτα μουμιοποιημένα ζώα της εποχής των παγετώνων που έχουν ανακαλυφθεί ποτέ στον κόσμο“, δήλωσε ο παλαιοντολόγος του Γιούκον, Grant Zazula.

Είναι περίπου το ίδιο μέγεθος με το μωρό Lyuba από τη Σιβηρία που βρέθηκε το 2007, το οποίο ήταν περίπου 42.000 ετών, ανέφερε η κυβέρνηση του Γιούκον.

Το CBC News αναφέρει ότι η Nun cho ga ανακαλύφθηκε όταν ένας ανθρακωρύχος κάλεσε το αφεντικό του για να εξετάσει κάτι που χτυπήθηκε από την μπουλντόζα του στη λάσπη στο Eureka Creek, νότια της πόλης Dawson City.

Πηγή: NEWS247

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;

ΤΕΛΕΙΟ
0
ΝΑΙ
0
ΜΕΤΡΙΟ
0
ΟΧΙ
0

Comments are closed.

32211048707 55060197ca b ΠΑΛΑΙΟΝΤΟΛΟΓΙΑ

Νέα έρευνα επιβεβαιώνει ότι οι πρώτοι άνθρωποι έφθασαν στην Αμερική πολύ νωρίτερα απ’ ό,τι νομίζαμε

Όταν το 2021 δημοσιοποιήθηκε η ανακάλυψη απολιθωμένων αποτυπωμάτων ποδιών στο Νέο Μεξικό των ΗΠΑ, συντάραξε τον κόσμο της αρχαιολογίας. ...
0 %