ΠΑΛΑΙΟΝΤΟΛΟΓΙΑ

Βρέθηκε ο μεγαλύτερος σε μέγεθος ευρωπαίος Δεινόσαυρος

Ενα άγνωστο είδος τεράστιων δεινόσαυρων ανακαλύφθηκε σε μια περιοχή των Πυρηναίων στην Καταλονία. Πρόκειται για ένα είδος τιτανόσαυρου που ζούσε πριν από 70.5 εκατ. έτη. Με δημοσίευση της στην επιθεώρηση «Nature Ecology & Evolution» η ομάδα παλαιοντολόγων που έκανε την ανακάλυψη αναφέρει ότι είναι πολύ πιθανό αυτός ο δεινόσαυρος να είναι το μεγαλύτερο ον που έχει ζήσει στην Ευρώπη.

22a

Ο Abditosaurus kuehnei όπως ονομάστηκε ο δεινόσαυρος ήταν φυτοφάγος . Το μήκος του άγγιζε τα 18 μέτρα και είχε βάρος 14 τόνων. Ο μακρύς λαιμός του A. kuehnei του επέτρεπε να σηκώνει το κεφάλι του σε ύψος τέσσάρων μέτρων από το έδαφος ώστε να μπορεί να φτάνει την τροφή του ακόμη και σε ψηλά δέντρα. Οι ερευνητές δηλώνουν έκπληκτοι από την ανακάλυψη αφού δεν είχε εντοπιστεί στο παρελθόν η παρουσία τέτοιου μεγέθους δεινόσαυρων όχι μόνο στην ιβιρική χερσόνησο και την ευρύτερη περιοχή αλλά σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο.

22b

Την εποχή των δεινοσαύρων η Ευρώπη ήταν σύμφωνα με τους ειδικούς ένα αρχιπέλαγος χωρισμένο σε πολλά μικρότερα και μεγαλύτερα νησιά που αργότερα κάποια από αυτά ενώθηκαν και δημιούργησαν την ηπειρωτική Ευρώπη και κάποια δημιούργησαν χερσονήσους όπως η Σκανδιναβία. Ο περιορισμένος χώρος και κυρίως η περιορισμένη τροφή στις νησιωτικές περιοχές δεν επιτρέπουν γενικότερα την επιβίωση μεγάλου μεγέθους ζώων για αυτό τον λόγο θεωρούνταν απίθανο να ζούσαν στο ευρωπαϊκό περιβάλλον δεινόσααυροι σαν τον A. kuehnei.

22c

Πηγή: NAFTEMPORIKI

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;

ΤΕΛΕΙΟ
0
ΝΑΙ
0
ΜΕΤΡΙΟ
0
ΟΧΙ
0

Comments are closed.

32211048707 55060197ca b ΠΑΛΑΙΟΝΤΟΛΟΓΙΑ

Νέα έρευνα επιβεβαιώνει ότι οι πρώτοι άνθρωποι έφθασαν στην Αμερική πολύ νωρίτερα απ’ ό,τι νομίζαμε

Όταν το 2021 δημοσιοποιήθηκε η ανακάλυψη απολιθωμένων αποτυπωμάτων ποδιών στο Νέο Μεξικό των ΗΠΑ, συντάραξε τον κόσμο της αρχαιολογίας. ...
0 %