WEBB SPACE TELESCOPEΔΙΑΣΤΗΜΑ

Το Διαστημικό Τηλεσκόπιο James Webb θα ξαναγράψει την κοσμική ιστορία

Εφόσον λειτουργήσει.

Το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb (JWST) της NASA, προγραμματίζεται να εκτοξευθεί στις 22 Δεκεμβρίου 2021. Αναμένεται να γίνει το πιο ισχυρό τηλεσκόπιο στην ιστορία της ανθρωπότητας, αποτελώντας ένα από τα μεγαλύτερα επιστημονικά επιτεύγματα του 21ου αιώνα. Θα γίνει μάρτυρας της γέννησης των πιο απομακρυσμένων και αρχαιότερων γαλαξιών και θα ανιχνεύσει τεράστιο αριθμό εξωπλανητών ψάχνοντας για σημάδια ζωής σ’ αυτούς.

25 1

Το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb θα διεισδύσει στο παρελθόν του σύμπαντος. Οι πιο απομακρυσμένοι γαλαξίες είναι και τα αρχαιότερα αντικείμενα του σύμπαντος. Θα μπορεί να δει τα πρώτα άστρα και τους πρώτους μικρούς γαλαξίες που σχηματίστηκαν στο σύμπαν, κατά την Σκοτεινή Εποχή, πριν από περίπου 13,75 δισεκατομμύρια χρόνια.

25b

Το JWST θα αποκαλύψει στους αστρονόμους τις πιο μακρινές και πιο παλιές περιοχές σύμπαντος.Όσο πιο μακριά από την Γη εντοπίζεται ένα αστρονομικό αντικείμενο του σύμπαντος, τόσο μεγαλύτερη είναι και η ηλικία του.

Η εποχή αυτή ξεκινά 380.000 χρόνια μετά την Μεγάλη Έκρηξη όταν τα ηλεκτρόνια συνδέθηκαν με τα πρωτόνια και τους πυρήνες που προέκυψαν κατά την αρχέγονη πυρηνοσύνθεση, σχηματίζοντας τα πρώτα άτομα, και φτάνει μέχρι τα 50 εκατομμύρια χρόνια μετά την Μεγάλη Έκρηξη. ‘Βλέποντας’ πίσω στο χρόνο, θα βοηθήσει να δοθούν απαντήσεις σε κοσμολογικά ερωτήματα που αφορούν τον σχηματισμό και την εξέλιξη του σύμπαντος.

Στο βίντεο που ακολουθεί οι κορυφαίοι επιστήμονες και μηχανικοί του JWST μιλούν για το τηλεσκόπιο, πώς κατασκευάστηκε, τις εξαιρετικές προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει κατά την εκτόξευση και τις πιθανές ανακαλύψεις του.

Πηγή: PHYSICSGG

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;

ΤΕΛΕΙΟ
4
ΝΑΙ
0
ΜΕΤΡΙΟ
0
ΟΧΙ
0

Comments are closed.

0 %