Δεύτερος διαστημικός περίπατος για τους Κινέζους αστροναύτες

Το πλήρωμα του Κινέζικου ‘Tianhe’ που βρίσκεται στο διαστημικό σταθμό ‘Tiangong’, πραγματοποίησε για δεύτερη φορά διαστημική βόλτα έξω από τον σταθμό, την Παρασκευή (20/08). Συγκεκριμένα, οι αστροναύτες Nie Haisheng και Liu Boming βρέθηκαν εκτός του σταθμού το πρωί της Παρασκευής, προκειμένου να πραγματοποιήσουν εργασίες.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η διαστημική υπηρεσία σε ανάρτησή της στην κινεζική πλατφόρμα ‘WeChat’, οι δύο αστροναύτες εγκατέστησαν εξοπλισμό εκτός του σταθμού και εκτέλεσαν εργασίες στον ρομποτικό βραχίονα που είναι προσαρτημένος στον σταθμό.

Ο τρίτος αστροναύτης, ο Tang Hongbo, παρέμεινε στο εσωτερικό του σταθμού επιβλέποντας και δίνοντας οδηγίες στους συναδέλφους του.

Το τριμελές πλήρωμα εστάλη στο διάστημα τον Ιούνιο του 2021 και έκτοτε ζει και εργάζεται στη διαστημική μονάδα ‘Tiahne’, το μεγαλύτερο διαστημόπλοιο που έχει κατασκευαστεί από την Κίνα μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με τα μελλοντικά σχέδια της Κινεζικής Διαστημικής Υπηρεσίας, ο διαστημικός σταθμός ‘Tiangong’ ή αλλιώς ‘Heavenly Palace’ αναμένεται να γίνει πλήρως λειτουργικός μέχρι τον Δεκέμβριο του 2022.

Όπως μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων, ‘Xinhua’, πριν ξεκινήσει η αποστολή της εξόδου από τον σταθμό, οι αστροναύτες ήταν σε καλή κατάσταση, ενημερώνοντας παράλληλα πως η βασική μονάδα και το διαστημικό σκάφος “λειτουργούσαν σταθερά”.

Οι Κινέζοι αστροναύτες, όπως αναφέρει το CNN, πραγματοποίησαν τον πρώτο τους διαστημικό περίπατο στις αρχές του Ιουλίου, κατά τη διάρκεια του οποίου δοκίμασαν διαστημικές στολές νέας γενιάς, εγκατέστησαν εξοπλισμό, τοποθέτησαν μια πανοραμική κάμερα και έθεσαν σε λειτουργία τον ρομποτικό βραχίονα του σταθμού.

Πηγή: NEWS247

Comments are closed.