ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ

Ο πρώτος άνθρωπος που πήδηξε από τη γέφυρα του Brooklyn δεν ήθελε να αυτοκτονήσει

Ο λόγος που τελικά έχασε τη ζωή του

Μια από τις πιο διάσημες γέφυρες του κόσμου είναι η γέφυρα που ενώνει το Manhattan και το Brooklyn, γνωστή και ως Brooklyn Bridge. Η διαφορά της με τις υπόλοιπες είναι ότι είναι παλαιότερη και αποτελεί τουριστικό αξιοθέατο. Ολοκληρώθηκε το 1883 όταν και έγινε η πρώτη κρεμαστή γέφυρα με σύρμα από χάλυβα στον κόσμο. Έχει μήκος περίπου 1.800 μέτρα και ύψος 85 μέτρα και τότε την περιέγραψαν ως ένα από τα «7 θαύματα του βιομηχανικού κόσμου».

Περισσότεροι από 20 άνδρες έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της κατασκευής της. Ο πρώτος ήταν ο σχεδιαστής της, John Roebling, και ακολούθησαν αρκετοί εργάτες. Μια εβδομάδα μετά τα εγκαίνιά της, περισσότεροι από 20 χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν πάνω της και μια φήμη ότι θα καταρρεύσει άρχισε να κυκλοφορεί, προκαλώντας πανικό. 12 άτομα έχασαν τη ζωή τους, αφού ποδοπατήθηκαν από τον όχλο.

Αυτοί οι αριθμοί όμως δεν πλησιάζουν καν εκείνους των ανθρώπων που αυτοκτόνησαν πέφτοντας από τη γέφυρα του Brooklyn. Μέχρι το 2003, τα μη επίσημα στοιχεία μιλούσαν για 1.300 αυτοκτονίες. Υπάρχει μια φήμη, ότι κάθε 15 ημέρες, ένας άνθρωπος πεθαίνει αφού πέφτει στον ποταμό East. Πολλές φορές υπήρξε η ιδέα της κατασκευής ενός φράγματος, αλλά απορρίφθηκε λόγω μηχανολογικών εμποδίων.

Ποιος ήταν ο πρώτος άνθρωπος που πήδηξε από τη γέφυρα; Το όνομά του ήταν Robert Emmet Odlum και δεν πήδηξε με σκοπό να αυτοκτονήσει. Αυτό που ήθελε να αποδείξει στον κόσμο ήταν ότι ένας άνθρωπος δεν πεθαίνει πέφτοντας στον αέρα. Το έκανε αυτό ώστε να δώσει κουράγιο σε άλλους ανθρώπους, ώστε να μη φοβούνται να πηδούν στο δίχτυ της πυροσβεστικής από ένα φλεγόμενο κτίριο. Φυσικά, η δόξα ήταν ακόμα ένα κίνητρο.

5a 1

Παρόλο όμως που απέδειξε ότι οι άνθρωποι δεν πεθαίνουν στον αέρα, δεν μπόρεσε να αποδείξει ότι δεν πεθαίνουν και όταν πέσουν στο νερό. Ο Odlum ήταν καθηγητής κολύμβησης. Είχε γεννηθεί στη Νέα Υόρκη, 34 χρόνια πριν από το μοιραίο άλμα. Από μικρός η κολύμβηση έγινε η δεύτερη φύση του. Επτά χρόνια πριν τον θάνατό του, άνοιξε μια σχολή στην Ουάσιγκτον, που είχε μεγάλη επιτυχία.

Μαθητές του ήταν τα παιδιά του προέδρου των ΗΠΑ και πολλών ακόμα αξιωματούχων. Έγινε διάσημος στην πόλη, λόγω των πολλών επιτευγμάτων του. Κολύμπησε στον ποταμό Πότομακ, έπεσε από τους καταρράκτες Οκόκουαν και γενικά έκανε πολλά ριψοκίνδυνα πράγματα γύρω από την κολύμβηση.

Η σχολή του άρχισε να έχει οικονομικές ζημιές και εκείνος περιορίστηκε σε μια θέση καθηγητή στη Βιρτζίνια, αλλά η δίψα του για δόξα ήταν τεράστια. Προσπάθησε να πηδήξει από την Brooklyn Bridge το 1882, αλλά τον σταμάτησε η αστυνομία. Τα κατάφερε 3 χρόνια αργότερα.

Προπονήθηκε και η αστυνομία αυτή τη φορά ήταν ενημερωμένη. Αύξησαν την ασφάλεια στη γέφυρα αλλά ο Odlum δημιούργησε έναν αντιπερισπασμό. Έστειλε τον κολλητό του να περάσει τη γέφυρα, αλλά ο ίδιος ήταν κρυμμένος σε άλλο αυτοκίνητο. Οι αστυνομικοί σταμάτησαν ρο πρώτο αυτοκίνητο και ο Odlum πέρασε ανενόχλητος. Πήδηξε αμέσως από τη γέφυρα, με αυτόπτες μάρτυρες να κοιτούν από ένα πλοίο.

5b

Έπεσε στα παγωμένα νερά με μια ταχύτητα που άγγιξε τα 96 χιλιόμετρα την ώρα. Μπορεί να έπεσε με τα πόδια, αλλά ο δυνατός αέρας αποδείχθηκε μοιραίος αφού άλλαξε τη γωνία προσγείωσης. Βρήκε για λίγο τις αισθήσεις του και ρώτησε αν το άλμα ήταν καλό. Ύστερα από λίγο τις έχασε ξανά οριστικά. Πέθανε περίπου 45 λεπτά μετά το άλμα. Το ασθενοφόρο καθυστέρησε και ίσως αν ερχόταν στην ώρα του να του έσωζε τη ζωή.

Έναν χρόνο αργότερα, ένας άνδρας που ονομαζόταν Steve Brodie, έγινε ο πρώτος που πήδηξε από τη γέφυρα και επέζησε. Αλλά αφού δεν υπήρχαν μάρτυρες, κατηγορήθηκε για απάτη. Έναν μήνα αργότερα, ο Larry Donovan έκανε το ίδιο, αυτή τη φορά με μάρτυρες. Ο πρώτος επιβεβαιωμένος επιζήσαν που πήδηξε από τη διάσημη Brooklyn Bridge ήταν γεγονός. Το ζήτημα της δόξας του πρώτου άλματος, είχε φτάσει στο τέλος του.

Πηγή: E-DAILY

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;

ΤΕΛΕΙΟ
0
ΝΑΙ
0
ΜΕΤΡΙΟ
0
ΟΧΙ
0

Comments are closed.

0 %