ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ

Εξάχρονος βρήκε δόντι Μεγαλόδοντα, σε ακτή της Αγγλίας

Ένας 6χρονος έψαχνε με τον πατέρα του κοχύλια και απολιθώματα στην παραλία του Bawdsey (γνωστή για τους λάτρεις απολιθωμάτων), στην ανατολική ακτή της Αγγλίας, όταν έπεσε το μάτι του σε κάτι ήταν σαν δόντι. Είχε μήκος 10 εκατοστά. Το πήρε, το έδωσε στον μπαμπά του και εκείνος το πήγε για ανάλυση.

45c

Αυτή έδειξε πως ανήκε σε Μεγαλόδοντα, δηλαδή το μεγαλύτερο καρχαρία που έζησε ποτέ στον πλανήτη.

Nα το κάνουμε και εικόνα, με τη βοήθεια του trailer της ταινίας “The Meg” που προβλήθηκε το 2018, με πρωταγωνιστή τον Jason Statham -ο οποίος συμπτωματικά έζησε στην περιοχή που βρέθηκε στο δόντι, ως παιδί, σύμφωνα με την Guardian.

Την αποκάλυψη για το εύρημα έκανε η ειδησεογραφική ιστοσελίδα Great Yarmouth Mercury, επισημαίνοντας ότι τα δόντια Μεγαλόδοντα ανακαλύπτονται συνήθως στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ και στις ακτές του Μαρόκου. Σύμφωνα με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου “είναι εξαιρετικά σπάνιο” να εντοπίζονται στη Μεγάλη Βρετανία.

45

Ο Otodus megalodon κυριάρχησε των ωκεανών -ως ο ηγέτης της τροφικής αλυσίδας- έως και πριν 2.6 εκατομμύρια χρόνια. Κατέστρεφε μεγάλα θηράματα, όπως φάλαινες και δελφίνια.

Οι επιστήμονες δεν έχουν καταλήξει ακόμα στο ακριβές του μέγεθος. Πιστεύεται πως οι γιγάντιοι αυτοί, καρχαρίες πιθανότατα έφτασαν σε μήκος τουλάχιστον 15 μέτρων (έως 20). Τα μεγαλύτερα δόντια του φτάνουν στα 17.8 εκατοστά, σε μήκος. Είναι το διπλάσιο εκείνων των μεγαλύτερων λευκών καρχαριών -που υπάρχουν ακόμα.

45a

Άλλο εύρημα ενός δοντιού από Μεγαλόδοντα

Όπως αναφέρει το Live Science, οι καρχαρίες χάνουν και βγάζουν δόντια, καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Πέφτουν στον πυθμένα της θάλασσας, όπου μπορεί να απολιθωθούν. Ο τεράστιος αριθμός των δοντιών καρχαρία που έχουν ‘πέσει’  κατά τη διάρκεια της ιστορίας τους, συμβάλλει στην αύξηση των πιθανοτήτων να διατηρούνται κάποια και να ανακαλύπτονται από τον άνθρωπο, ακόμα και εκατομμύρια χρόνια μετά.

Πηγή: NEWS247

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;

ΤΕΛΕΙΟ
1
ΝΑΙ
0
ΜΕΤΡΙΟ
0
ΟΧΙ
0

Comments are closed.

0 %