ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ

Το ψάρι που έχει ανθρώπινα δόντια

Aρχίζει αύριο η National Fishing and Boating Week στις ΗΠΑ, με τις εκδηλώσεις να περιλαμβάνουν από ενημερωτικά μαθήματα για παιδιά, αλλά και οδηγίες για τα ψάρια που μπορούν να βρουν οι ψαράδες. Μεταξύ τους είναι ένα που επιλέγει πιο ζεστά νερά, αλλά φέτος εμφανίστηκε παντού.

44

Τα μπροστινά δόντια του αμερικανικού σαργού.

Ο αμερικανικός σαργός (Archosargus probatocephalus) είναι ψάρι με πολλές ιδιαιτερότητες. Ζει κατά μήκους της ανατολικής ακτής της Νότιας και της Βόρειας Αμερικής και τα μπροστινά του δόντια μοιάζουν απίστευτα με αυτά του ανθρώπου.

Οι σκούρες κάθετες ρίγες που υπάρχουν στο δέρμα χρώματος ανοιχτό γκρι είναι ο λόγος που το παρατσούκλι τους είναι ‘ψάρι κατάδικος’, αφού παραπέμπουν σε στολές φυλακισμένων -σύμφωνα με το Texas Park and Wildlife Department.

Τα περισσότερα μεγαλώνουν έως 45 εκατοστά, ενώ ορισμένα μπορούν να φτάσουν τα 91. Ζουν τουλάχιστον για 20 χρόνια και έχουν αιχμηρή ραχιαία σπονδυλική στήλη.

44a

O αμερικανικός σαργός.

Τα ανθρώπινα δόντια τους επιτρέπουν να τρώνε θηράματα με σκληρό κέλυφος. Η διατροφή τους αποτελείται από στρείδια, μύδια και άλλα δίθυρα. Πίσω από τα δόντια που θυμίζουν τα δικά μας, υπάρχουν πολλές σειρές άλλων που βοηθούν στο να συνθλίβουν τα όστρακα.

Η δεύτερη ιδιαιτερότητα έχει να κάνει με την αναπαραγωγή του. Το θηλυκό ψάρι απελευθερώνει τα ωάρια του (παράγει από 1.100 έως 250.000 αυγά), τα οποία στη συνέχεια γονιμοποιεί με σπέρμα ένα αρσενικό.

Είναι ασφαλή για ανθρώπινη κατανάλωση και αλιεύονται εμπορικά και ψυχαγωγικά. Δεν αποτελούν απειλή για τον άνθρωπο, εκτός και αν προκληθούν.

Επιμέλεια: Νίκη Μπάκουλη
Πηγή: NEWS247

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;

ΤΕΛΕΙΟ
1
ΝΑΙ
0
ΜΕΤΡΙΟ
0
ΟΧΙ
0

Comments are closed.

0 %