ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ

Η τελευταία πράσινη αναλαμπή του Ήλιου καθώς δύει

Πολλοί πιστεύουν ότι είναι απλώς ένας μύθος. Άλλοι πιστεύουν ότι είναι αλήθεια, αλλά η αιτία της δεν είναι γνωστή. Οι εξερευνητές περηφανεύονται που την είδαν. Πρόκειται για την ‘πράσινη ακτίνα’.

Η αλήθεια είναι ότι η πράσινη ακτίνα υπάρχει και η αιτία της είναι γνωστή. Ακριβώς την στιγμή που ο Ήλιος δύει και εξαφανίζεται εντελώς από το οπτικό πεδίο, εμφανίζεται μια τελευταία αναλαμπή αναπάντεχα πράσινη. Το φαινόμενο είναι συνήθως ορατό μόνο σε μέρη με χαμηλό και μακρινό ορίζοντα και διαρκεί μόνο λίγα δευτερόλεπτα. Μια πράσινη αναλαμπή είναι επίσης ορατή και σε έναν ανατέλλοντα Ήλιο, αλλά χρειάζεται καλύτερος συγχρονισμός για να εντοπιστεί.

Μια εντυπωσιακή πράσινη αναλαμπή καταγράφηκε από την Τοσκάνη της Ιταλίας σε βίντεο τον περασμένο μήνα καθώς ο Ήλιος έδυε στην θάλασσα της Λιγυρίας. Στο δεύτερο μισό βλέπουμε το φαινόμενο σε πραγματικό χρόνο, ενώ στο πρώτο μισό το βίντεο αρχικά επιταχύνεται ενώ η πράσινη αναλαμπή αποκαλύπτεται σε αργή κίνηση. Το φαινόμενο προκαλείται από στρώματα της ατμόσφαιρας της Γης που λειτουργούν ως πρίσμα.

Πηγή: PHYSICSGG / TWITTER

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;

ΤΕΛΕΙΟ
0
ΝΑΙ
2
ΜΕΤΡΙΟ
0
ΟΧΙ
0

Comments are closed.

0 %