ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Δείτε τι συμβαίνει όταν πέφτει στη Σελήνη ένας αστεροειδής

Η Σελήνη αποτελεί μόνιμο στόχο κάθε είδους διαστημικών βράχων (κομητών, αστεροειδών) για αυτό άλλωστε και η επιφάνεια της είναι γεμάτη κρατήρες. Σύμφωνα με τη Διεθνή Αστρονομική Ένωση υπάρχουν 9,137 μεγάλοι κρατήρες στη Σελήνη και εκατοντάδες χιλιάδες μικρότεροι.

Μάλιστα σύμφωνα με τους επιστήμονες η Σελήνη αποτελεί μετά την γέννηση της την ασπίδα της Γης αφού πέφτουν εκεί οι περισσότεροι διαστημικοί βράχοι που σε διαφορετική περίπτωση θα κατέληγαν στον πλανήτη μας με ότι αρνητικό αυτό συνεπάγεται για τον πλανήτη αλλά και την ανθρωπότητα. Το διαδικτυακό κανάλι Hazegrayart που ειδικεύεται στην προβολή animations παρουσίασε ένα βίντεο στο οποίο καταγράφεται με λεπτομερή και εντυπωσιακό τρόπο τι συμβαίνει όταν πέφτει πάνω στην Σελήνη ένα διαστημικό αντικείμενο.

25a

Η κρατούσα θεωρία αναφέρει ότι η Σελήνη αποτελεί αποτέλεσμα μια τέτοιας σύγκρουσης. Λίγο μετά την γέννηση της Γης ένα διαστημικό σώμα με μέγεθος παρόμοιο με αυτό του πλανήτη Άρη έπεσε πάνω στη Γη. Η κολοσσιαία σύγκρουση ευτυχώς για εμάς δεν κατέστρεψε τον πλανήτη μας αλλά εκτόξευσε στο Διάστημα γιγάντιες ποσότητες υλικών τα οποία αρχικά κυκλοφορούσαν ελεύθερα στο Διάστημα αλλά σταδιακά άρχισαν να ενώνονται δημιουργώντας τελικά τον φυσικό μας δορυφόρο.

Πηγή: NAFTEMPORIKI

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;

ΤΕΛΕΙΟ
0
ΝΑΙ
2
ΜΕΤΡΙΟ
0
ΟΧΙ
0

Comments are closed.

0 %