ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Έτσι ακούγεται μια μαύρη τρύπα

Η NASA κυκλοφόρησε ένα ηχητικό κλιπ με ηχητικά κύματα που εκπέμπονται από μια υπερμεγέθη μαύρη τρύπα, που βρίσκεται 250 εκατομμύρια έτη φωτός μακριά από τη γη.

Η μαύρη τρύπα βρίσκεται στο κέντρο σμήνους γαλαξιών του Περσέα και τα ακουστικά κύματα που προέρχονται από αυτήν έχουν μεταφερθεί σε 57 και 58 οκτάβες πιο ψηλά, ώστε να είναι αντιληπτά στην ανθρώπινη ακοή.

NASA

Η εσφαλμένη αντίληψη ότι δεν υπάρχει ήχος στο Διάστημα προέρχεται από το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος του διαστήματος είναι «κενό», που δεν παρέχει κανέναν τρόπο για να ταξιδέψουν τα ηχητικά κύματα. Ένα σμήνος γαλαξιών, όμως, έχει τόσο πολύ αέριο που η NASA κατάφερε να καταγράψει πραγματικό ήχο. Εδώ ενισχύεται, και αναμιγνύεται με άλλα δεδομένα, για να γίνει δυνατό να ακουστεί ο ήχος μιας μαύρης τρύπας.

Δεν θα μπορούσαμε να ακούσουμε αυτούς τους ήχους στο φυσικό τους περιβάλλον. Τα κύματα περιλαμβάνουν τη χαμηλότερη νότα στο σύμπαν που έχει εντοπιστεί ποτέ από τον άνθρωπο, πολύ κάτω από τα όρια της ανθρώπινης ακοής.

download

Τα ηχητικά κύματα εξήχθησαν ακτινικά ή προς τα έξω από την υπερμεγέθη μαύρη τρύπα στο κέντρο του συμπλέγματος του Περσέα και παίζονταν αριστερόστροφα από το κέντρο, έτσι ώστε να μπορούμε να ακούμε τους ήχους προς όλες τις κατευθύνσεις.

Το αποτέλεσμα είναι απόκοσμο, όπως πολλά από τα ηχητικά κύματα που καταγράφηκαν από το διάστημα και μεταφέρθηκαν σε ηχητικές συχνότητες.

Πηγή: CNN GREECE

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;

ΤΕΛΕΙΟ
1
ΝΑΙ
0
ΜΕΤΡΙΟ
0
ΟΧΙ
0

Comments are closed.

0 %