ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

H σκοτεινή ύλη ίσως είναι υποπροϊόν έξτρα διαστάσεων του Σύμπαντος

Μια νέα ενδιαφέρουσα θεωρία για τη μυστηριώδη σκοτεινή ύλη ανέπτυξε διεθνής ομάδα ερευνητών. Ησκοτεινή ύληστην αστρονομία και στην κοσμολογία είναι ένας υποθετικός τύπος ύλης που συνεισφέρει κατά μεγάλο ποσοστό στη συνολική μάζα του Σύμπαντος.

103a

Η σκοτεινή ύλη δεν εκπέμπει ούτε απορροφά φως ή άλλη ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία τουλάχιστον σε βαθμό τέτοιο που να την καθιστά εντοπίσημη από τηλεσκόπια ή άλλα όργανα. Η ύπαρξη και οι ιδιότητές της βασίζονται στις βαρυτικές επιδράσεις πάνω στην ορατή ύλη, στην ακτινοβολία και στη μεγάλης κλίμακας δομή του Σύμπαντος.

Σύμφωνα με την ερευνητική αποστολή Planck και πάνω στη βάση τουΚαθιερωμένου Προτύπουη συνολική υλοενέργεια (ύλη-ενέργεια) του Σύμπαντος περιέχει 4,9% συνηθισμένηύλη, 26,8% σκοτεινή ύλη και 68,3% σκοτεινή ενέργεια. Συνεπώς, η σκοτεινή ύλη υπολογίζεται ότι συνεισφέρει κατά 84,5% στη συνολική ύλη και κατά 26,8% στο συνολικό περιεχόμενο του σύμπαντος.

Οι ερευνητές από τη Γαλλία και τη Νότιο Κορέα με  δημοσίευση  τους στην επιθεώρηση «Physical Review Letters» αναφέρουν ότι η σκοτεινή ύλη αποτελείται από το υποθετικό σωματίδιο βαρυτόνιο το οποίο είναι φορέας της βαρυτικής αλληλεπίδρασης. Σύμφωνα με την κρατούσα θεωρία τα βαρυτόνια εμφανίστηκαν αμέσως μόλις εκδηλώθηκε η Μεγάλη Έκρηξη το φαινόμενο από το οποίο προέκυψε το Σύμπαν.

103b

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι τα βαρυτόνια (και άρα η σκοτεινή ύλη) είναι κοσμικά κατάλοιπα κάποιων έξτρα διαστάσεων πέραν των τριών διαστάσεων του χώρου και του χρόνου που λογίζεται ως τέταρτη διάσταση που εμείς αναγνωρίζουμε και βιώνουμε στο Σύμπαν.

Στη νέα μελέτη αναφέρεται πώς όταν βαρύτητα έρχεται σε επαφή με αυτές τις έξτρα διαστάσεις που παραμένουν αθέατες σε εμάς το αποτέλεσμα είναι να παράγονται βαρυτόνια και έτσι να συντηρείται με αυτόν τον τρόπο η παρουσία της σκοτεινής ύλης και των (όποιων) φαινομένων που παράγει.

Πηγή: NAFTEMPORIKI

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;

ΤΕΛΕΙΟ
0
ΝΑΙ
1
ΜΕΤΡΙΟ
0
ΟΧΙ
0

Comments are closed.

0 %